”TURİZMDE KALİTEYİ ARTTIRMA EĞİTİM PROJESİ”

TURİZM EĞİTİMLERİ BAŞLADI  Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, A.Ü.İşletme Fakültesi ile Odamız ve ilçemizdeki tüm esnaf odalarının katkılarıyla hazırlanan, ”Turizmde Kaliteyi Arttırma Eğitim Projesi” ve eğitim seminerleri tanıtıldı.

Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, A.Ü.İşletme Fakültesi ile Odamız ve ilçemizdeki tüm esnaf odalarının katkılarıyla hazırlanan, ”Turizmde Kaliteyi Arttırma Eğitim Projesi” ve eğitim seminerleri, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Alanya Kaymakamlığı, A. Ü. Alanya İşletme Fakültesi, Alanya Belediye Başkanlığı, ALTSO ve ilçemizdeki tüm esnaf odalarının katkılarıyla başlayan  büyük bir eğitim hamlesi 14 Ocak’tan itibaren başladı. 6 ay süreyle Odamız tarafından oluşturulan Sürekli Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan ”Turizmde Kaliteyi Arttırma Eğitim Projesi” kapsamında, çeşitli işletmelerin sahipleri ve çalışanlarına eğitimler veriliyor. Kaymakam Hulusi Doğan, toplantıda yaptığı konuşmada, turizm sektöründe hizmet veren işletmecilerin yüksek kiralardan, her şey dahil sisteminden, ”kalitesiz” turistten ve arka arkaya açılan büyük marketlerden şikayetçi olduğunu söyledi.

Doğan, ”İşletme sahiplerinin haklı oldukları yanlar var elbette, ancak kimse her şey dahil sistemi kaldırıldığında ilçeye nasıl turist getirileceğini düşünüyor mu? Küreselleşen bir dünyadayız. Bugün her yerde büyük marketler açılıyor. Biz, bunların önüne geçemeyiz. Bu gelişmelere ayak uydurmalıyız” dedi. Turist profilinin değişmesine yönelik eleştirileri de değerlendiren Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ”Kaliteli turist vardı da biz mi getirmedik? Eğer mevcut gelişmelere ayak uyduramazsak, dünyadaki bu gelişmelerin arkasında eziliriz. Alanya’daki krizi aşmanın tek yolu müşteri memnuniyetini arttırmaktır. Bunu da meslek içi eğitimlerle sağlayabiliriz. Ben de 24 yıllık kaymakamım, ama her sene bu eğitimleri alıyorum.” TAÇ: 13 BİN SERTİFİKA VERDİK
Öte yandan Oda Başkanımız Kerim Taç’da, bugüne kadar odanın mevcut hizmet binasındaki imkanlarıyla 13 bin çalışana sertifika dağıtarak ülkemizin eğitimdeki öncü kuruluşu olduğumuza dikkat çekti. Kerim Taç, çok modern biçimde hazırladıkları “ALTSO Sürekli Eğitim” merkezi sayesinde her alanda kursların devam edeceğini ve ülke genelinde en çok eğitim yapan kurum olma konusunda liderliklerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi. Hazırlanan projedeki eğitim programının önemini vurgulayan Doğan, eğitimlerin ardından ilçe turizminin yıldızının parlayacağını kaydettti.
Alanya’daki esnaf odalarının da katkısıyla yapılan proje kapsamında, 2008 yılı içerisinde iş yeri sahipleri ve çalışanlarına yönelik eğitimlere başlandı. Eğitim projesiyle, ilçede güvenli ve düzenli bir alışveriş ortamının sağlanarak, turizmde satış kalitesinin yaratılması, iş yeri sahipleri ve çalışanlarına turizm, misafir sadakati, müşteri ilişkileri ve doğru iletişim bilincinin aşılanması ile yerli ve yabancı turistlere uygun davranışların öğretilmesi amaçlanıyor.
Eğitim seminerleriyle kursiyerlere perşembe, cuma ve cumartesi günleri toplam 18 saat süreyle eğitim verilecek. Toplam 5 ay sürecek eğitimlere, Alanya’da faaliyet gösteren ticari ve hizmet işletmesi sahibi ve çalışanı 90 kişi katılacak.