EMLAK DANIŞMANLIĞI KURSU SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI

CÜBBE GİYDİLER VE KEP ATTILAR

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile Meziyet Köseoğlu Eğitim Merkezi işbirliğinde 07 Mart 2016-02 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen Emlak Danışmanlığı Kursunda başarı gösteren 190 kursiyer 07 Eylül 2016 Çarşamba günü düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Tören renkli görüntülere sahne oldu.

Törende tüm kursiyerlere cübbe ve kep giydirilmesi ise renkli görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Belgelerini alan kursiyerler törenin ardından ALTSO Bin ası önünde kep fırlattılar.
Mutlulukları gözlerinden okunan kursiyerlerin sertifika törenine ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Yüksel Kaya, Ünal Çintaş ve Meziyet Köseoğlu Eğitim Merkezi Müdürü Hayri Akın katıldı.
Törende konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, kurstan mezun olanların iş hayatını bundan sonra “Emlak Danışmanı” olarak devam ettireceğini söyledi. Kursiyerlere mesleki yaşamlarında başarılar dileyen Şahin, mesleğin son zamanlarda büyük saygınlık kazandığını ve bu kurslardan yetişen meslek erbabının daha bilinçli ve profesyonel biçimde çalıştığını söyledi.
ŞAHİN; “20 BİN SERTİFİKA DAĞITTIK”

Yönetime geldikleri günden bu yana 20 bine yakın belge dağıttıklarını ve odayı bir hizmet yuvasına dönüştürdüklerine dikkat çeken Şahin, yüksek öğrenimin Alanya’da yaygınlaşması için de lokomotif görevi üstlendiklerini hatırlattı. Yeni açacakları ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu inşaatının da tamamlandığını belirten Şahin, bu sayede turizmde kalifiye personel sıkıntısının çözümüne katkı yapacaklarını sözlerine ekledi. Şahin her alanda nitelikli eleman gereksinimi olduğunu da belirttiği konuşmasında, “Devir petrolü veya doğalgazı çok olan ülkelerin değil, nitelikli iş gücü fazla olan ülkelerin devri. Bu manada eğitim çok önemli” dedi.
ŞAHİN; “EĞİTİM HERKESİN HAKKI.ALTSO TİCARETHANE DEĞİL”

Geçmiş yıllarda 400 TL olan kurs ücretini göreve geldikleri 2013 Haziran’dan sonra 250 TL’ye çektiklerini de hatırlatan ALTSO Başkanı, Odanının ticarethane olmadığını ve amaçlarının sektöre kalifiye personel kazandırmak olduğunu vurguladı.  ALTSO Başkanı bu manada bu kursları maliyetine gerçekleştirdiklerini söyledi. Şahin konuşmasında,  “Eskiden emlakçılık neredeyse önüne gelenin yapabildiği bir meslek iken bugün profesyonel ve sertifikalanmış insanların belirli kurallar çerçevesinde yapabildiği bir iş kolu haline geldi. Böyle olunca saygınlığı artan sektöre yerli yabancı müşterinin güveni de arttı. Bundan son derece mutluyuz” dedi.
Meziyet Köseoğlu Eğitim Merkezi Müdürü Hayri Akın da, ALTSO’nun öncülüğünde düzenlenen kurslarda işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında; 1 Ay boyunca işinden, gücünden, çoluk çocuğundan uzak kalarak kurslara katılarak başarı gösteren kursiyerleri tebrik etti. Aysal, bu dönem kursiyerlere daha iyi hizmet verebilmek için sınıfları azami 30 kişiden oluşturduklarını söylerken bu duruma destek veren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve yönetim kuruluna teşekkür etti
Gerçekleşen sertifika töreninin ardından da ALTSO Hizmet Binası önünde toplanan kursiyerler kep fırlatarak renkli görüntüler oluşturdu.

EMLAK DANIŞMANLIĞI KURSU SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI