BAŞKAN ŞAHİN’DEN AF YASASI UYARISI

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ALTSO) Mehmet Şahin, halk arasında “Vergi Affı” olarak bilinen 7143 Sayılı Kanun kapsamında başvuruların 31 Temmuz günü sona ereceğini vurgulayarak, “Yasadan mükellef olsun veya olmasın tüm vatandaşlarımız yararlanabiliyor. Bu fırsatı kaçırmayın. 31 Temmuz tarihine kadar www.gib.gov.tr adresinden veya bizzat vergi dairelerine giderek başvurularınızı yapın” dedi.

“Vergi Ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” 18/05/2018 tarih ve 30425 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmişti. Kanun için son tarihin 31 Temmuz olduğunu hatırlatan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin,  söz konusu yasanın sadece vergi borçlarını değil, oda aidatları, trafik, nüfus ve birçok idari para cezasını bununla birlikte öğrenim kredisi, ecri misil gibi devlete olan birçok borçluyu da kapsadığını söyledi.

Başkan Şahin, “Sadece işadamlarımızı değil tüm vatandaşlarımızı bu tarihi fırsattan yararlanmaya davet ediyorum. Vatandaşlarımız son güne kalmadan erkenden bu yasadan yararlanarak başvurularını yapsınlar. Ben birçok global düzeyde ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde çıkan bu yasanın herkes için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu manada yasanın hazırlanmasında emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlar kurulu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi mensuplarına da teşekkür ediyorum” dedi.