FİNLANDİYA GÜNÜ HAKKINDA DUYURU

Team Finland Türkiye tarafından Türkiye Tasarım Haftası kapsamında 09 Kasım 2017 Perşembe günü İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda “Finlandiya Günü” düzenlenecektir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza ulaşan yazıda, Finlandiya Ankara Büyükelçiliği’nin yazısına atfen, Finlandiya bağımsızlığının 100. Yılı vesilesiyle, Team Finland Türkiye tarafından Türkiye Tasarım Haftası kapsamında 09 Kasım 2017 Perşembe günü İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda “Finlandiya Günü” nün düzenleneceği bildirilmektedir.

Nokia, Kone, Fiskars gibi dünyaca ünlü firma temsilcilerinin konuşmacı olarak katılacağı söz konusu etkinlik kapsamında, Finlandiya’nın tasarım anlayışının alışılmışın dışında örneklerinin sergileneceği, seminer, panel ve tasarım sohbetlerini içeren bir programın yapılması hedeflendiği; program çerçevesinde, sağlık hizmetlerinde teknoloji, hizmet tasarımı, biyoenerji, “temiz teknoloji”, konsept geliştirme, tasarımı, mobilya, aydınlatma, seramik endüstrisi gibi alanlarda faaliyet gösteren ve Türkiye’de nihai müşteri, iş ortağı, tedarikçi, alt yüklenici/üretici ve yatırımcı arayan Fin şirketler ile ikili görüşmeler gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

“Finlandiya Günü”ne katılacak olan Fin şirketlerinin tanıtıcı broşürünün Birliğin web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde “Hizmetler” başlığı altındaki Uluslararası İş İmkanları/Yurtiçi Etkinlikler bölümünden temin edilebileceği, etkinliğe ilişkin güncel programa, katılımcı listesine ve      kayıt   formuna ise http://www.finland.org.tr/public/default.aspx?contentid=367947&nodeid=37332&culture=en-US web adresinden ulaşılabileceği belirtilmektedir.

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.