Dosyalar

TAYLAND KAĞIT DOLANDIRICILIĞI HAKKINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğin’den Odamıza iletilen yazıda Ticaret Bakanlığı’nın 14.03.2019 tarihli ve 14555167-724.01.02 sayılı yazısında Bangkok Ticaret Müşavirliğimizden alınan yazıya atıfla, son zamanlarda Tayland’dan kağıt ve kağıt ürünleri ithalatı yapmak isteyen ülkemiz firmalarının dolandırıldıklarına ilişkin şikayetler ile bu ürünlerin Tayland’dan ithalatına ilişkin başvuru sayısında yaşanan artışa dikkat çekilerek, internette yoğun şekilde Tayland’dan ucuz kağıt ve kağıt ürünleri satıldığına dair yanıltıcı haberlere yer verildiğinin tespit edildiği; söz konusu haberlere inanan iş insanlarının internetten yaptıkları araştırmalar neticesinde, profesyonelce hazırlanmış internet sitelerine sahip sahte şirketlerle, düşük fiyatlara kağıt ve kağıt ürünleri ithalatı konusunda anlaştıkları ve anlaşılan tutarın büyük kısmını peşin ödedikleri ve bu şekilde dolandırıldıklarının belirlendiği; buna mukabil Tayland kağıt sektöründe 70/80 gram metrekare A4 kağıdının FOB değerinin yaklaşık 2,5 ABD doları olduğu, ancak sahte şirketlerin internet sitelerinde söz konusu fiyatın 1 ABD dolarının altında olduğunun görüldüğü belirtilmektedir.

Bu itibarla, Tayland’da kâğıt sektörü ile ilgili olarak detaylı bilgi alınabilecek derneğe ilişkin iletişim bilgileri ile Tayland’da faaliyet gösteren kâğıt üreticilerinin listesi ekte yer almaktadır.

İlgili üyelerimize önemle duyurulur.

NOT: Tayland’da faaliyet gösteren kâğıt üreticilerinin listesine ulaşmak için tıklayınız.

KAĞIT ÜRETİCİLERİ LİSTESİ

• KAĞIT ÜRETİCİLERİ LİSTESİ (400,80 KB)