BAŞKAN ERDEM, RUS HEYETİ AĞIRLADI

Aynı zamanda Rusya Federasyonu’nun Orta Doğu ve Afrika ülkeleri Ekonomik İşbirliği Komisyonu temsilcileri de olan Krasnodar ve Moskova Bölgesi Ticaret Odası yetkilileri ALTSO Başkanı Eray Erdem’i ziyaret ettiler.

Avrasya Yerel Yönetimler Başkanı Dr Hasan Cengiz’in de öncülüğünde gerçekleşen ziyarette Alanya ve Rusya Federasyonu arasında dostluk köprüsü kurulurken, geleceğe yönelik işbirliği yapılması konusunda da görüş birliğine varıldı.
Rus misafirleri ALTSO’da ağırlayan Başkan Eray Erdem, Alanya ekonomisi hakkında bilgiler verip, Rus yatırımcıları Alanya’ya yatırım yapmaya davet etti.

Göreve gelir gelmez Antalya ve Ankara çıkarması yaparak Alanya’nın taleplerini Dışişleri, Turizm, Ticaret Bakanlığı, Antalya Valiliği gibi önemli kurumlara ileten Başkan Erdem, şimdi de çok sayıda uluslararası görevde bulunan Rus heyetini ALTSO’da ağırlayarak, Alanya’nın tanıtımına katkı sunmaya devam etti.
Alanya’nın lokomotif sektörleri, turizm, tarım ve inşaat konusunda Rus heyete detaylı bilgiler aktaran Başkan Erdem, “Bir dizi temaslarda bulunmak üzere ülkemize gelen ve İstanbul’da üst düzey temaslarda bulunan Rusya Federasyonu’na bağlı Krasnodar ile Moskova Ticaret Odası Üyelerinden oluşan heyeti odamızda ağırladık. Bu güzel buluşmaya öncülük eden Avrasya Yerel Yönetimler Başkanı Dr Hasan Cengiz’e ve Odamız Disiplin Kurulu başkanı Mustafa kemal Kahya’ya teşekkür ederim. Alanya’mızın potansiyelini ve gücünü hem ulusal ve hem de uluslararası arenada anlatacak ve bölge ekonomisinin kalkınmasına katkıda bulunacağız” dedi.

Erdem açıklamasında devamla; “Başta turizm olmak üzere tarım ve inşaat sektörleri üzerinde çalışarak şehirlerimize katkıda bulunabileceğimiz konusunda misafirlerimiz ile fikir birliğine vardık. Rusya iş dünyasının iki güçlü temsilcisi olan Krasnodar ve Moskova Ticaret Odası temsilcileri Nigar Gasanova, Artem Bitte ve Valid Abu Shakhla da ilerleyen süreçte Alanya ile ekonomik işbirliği yapmak istediklerini ifade ettiler. Bu görüşmenin güçlü ve uzun süreli bir işbirliğinin başlangıcı olmasını temenni ediyoruz. Rusya Federasyonu’ndan gelen dostlarımızın davetine de uygun zamanda icabet edeceğimizi kendilerine ilettik. Bu ilk toplantının hayırlara vesile olmasını diliyor, bu buluşmanın gerçekleşmesindeki katkıları nedeniyle hem Avrasya Yerel Yönetimler Başkanımız Dr Hasan Cengiz’e hem de Odamız Disiplin Kurulu Başkanımız Mustafa Kemal Kahya’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAŞKAN ERDEM, RUS HEYETİ AĞIRLADI