GELENEKSEL İFTARA ÜYELERDEN YOĞUN İLGİ

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği  ve bu yıl da 5.’si düzenlenen iftar organizasyonuna kötü hava şartlarına rağmen yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) geleneksel 5. İftar organizasyonu Oba Olive Garden’da gerçekleştirildi. İftara, onur konuğu olarak katılan Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanı sıra; Alanya protokolü, oda ve dernek başkanları, ALTSO Yönetim ve Meclis üyeleri, binlerce ALTSO üyesi ve yerleşik yabancılar katıldı.

İftarda bir konuşma yapan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, yönetim kurulu faaliyetleri konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Başkan Şahin, “Alanya’mıza birçok alanda hizmetler yaptık. Örneğin turizm alanında kalifiye eleman yetişmesi için olmayan paramızla bir Turizm Meslek Yüksekokulu açtık. Tüm çabalarımızla 5 milyon liralık bu Yüksekokulu tamamladık” dedi.

ŞAHİN: “TURİZM POLİSİ TALEBİNİ İLETTİK”

Turizm polisi konusuna da değinen Başkan Şahin, “Turizm polisi uygulamasının sözünü biz vermedik. Ancak turizmcilerden bize gelen talepler doğrultusunda Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na bunu ilettik. İnşallah Alanya’mıza sayın bakanımızın önderliğinde turizm polisini de kazandıracağız. Mevlüt Çavuşoğlu olmak kolay değil. Bakanımız Rusya krizinde öğleden önce uçak düştüğünde öğleden sonra hemen dışişlerinin sorumluluğunu yüklendi. Bakanımız, Milletvekilliği görevini, Avrupa Birliği Bakanlığı görevini nasıl başarılı bir şekilde yürüttüyse Dışişleri Bakanlığı görevini de başarılı bir şekilde yürüyor. Kendisine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Kendisinin başarılarını yakından takip ediyoruz. Sayın bakanımız sadece Türkiye değil, Cumhurbaşkanımızla omuz omuza verip tüm müslümanlara sahip çıktı. Bakanımızın takımında olmaktan gurur duydum ve duyuyorum. Biz bakanımızdan razıyız Allah’ta sizden razı olsun” dedi.

Başkan Şahin ayrıca, iskele ile yat limanının değişimi, Güzelbağ Sanayi Projesi, Türkler Toptancı Hali, noter ve doğalgaz çalışmaları konusunda katılımcılara ayrıntılı bilgiler aktardı.

ÇAVUŞOĞLU: “ALTSO ALANYA’YI BİRLEŞTİRDİ”

Başkan Şahin’den sonra söz alan Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ise, “ALTSO tüm Alanya’yı birleştiren bir etkinlik yapıyor. Biz de koşarak ve severek geliyoruz. Buraya, gazilerimiz ve şehit yakınlarımızla iftar yaparak geldim. Biz bugün buradaysak hepsi şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Terörün her türlüsüyle mücadele eden askerimizi, polisimizi tebrik ediyorum. Sabah Gazipaşa’daydım. Alanya’ya gelirken Dimçayı yolundan saptık, yeni yaptığımız 400 metrelik asma köprüyü gezdik. Yağmur yağdı, yaptığımız tünele sığındık. Onlar da bitmek üzere. Ötesinde yine tünellerimiz, köprülü kavşaklarımız var. Eskiden Telekom kavşağına bunlar yapılır mı diyorduk, Alanya’nın her yerini bunlarla donatıyoruz. Alanya için sizlerle birlikte çalışıyoruz. Alanya sevgisiyle ortaya koyduğumuz ideallerimizi gerçekleştiriyoruz. Buraya gelmeden ALKÜ’nün mezuniyetine katıldım. Alanya’daki öğrenci sayısı giderek artıyor” diye konuştu.

GELENEKSEL İFTARA ÜYELERDEN YOĞUN İLGİ