Dosyalar

HALKBANK TAN KOBİLERE UYGUN KOŞULLARDA KREDİ

HALKBANK İLE KREDİ ANLAŞMASI YENİLENDİ Odamız ile  Türkiye Halk Bankası arasında 11 Temmuz 2008 günü yenilenen  protokolle Odamız üyelerine piyasa koşullarının altında düşük faizli kredi imkanı tanındı. Kredi anlaşmasına Oda Başkanımız Kerim Taç ile  Halkbank Antalya Bölge Koordinatörü Hakan Yüksek imza attı.

Törene ayrıca Halkbank Şube Müdürü Ahmet Yıldız, Pazarlama Bölüm Müdürü Safure Toslalı ve Odamız Meclis Üyesi Kerim Bulut katıldı. Halkbank Antalya Bölge Koordinatörü Hakan YÜKSEK imza töreninde yaptığı açıklamada son bir yılda  Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yaklaşık 1,3 Milyar YTL  kredi kullandırdıklarını dile getirdi. Protokol kapsamında Oda üyelerine; 36 ay vadeli ve 500.000 YTL limitli kredi kullanım imkanı sağlanıyor. Faiz oranı normal kredilerimize uygulanan orandan binde iki daha düşük olup, %1,79 olarak belirlendi. KOBİ tanımına giren firmalara sadece Halkbank’ta %5 BSMV muafiyeti uygulandığı da dikkate alındığında, bu faiz oranının üzerinde bir maliyet avantajı sağlıyor. Ayrıca, imzalanan protokolle Oda üyelerine yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak kapsamında 2 yıl ödemesiz dönemli 84 ay vadeli Orta ve Uzun Vadeli Proje Kredisi ve azami 60 ay vadeye kadar 1 yıl ödemesiz dönemli Finansal Destek Kredisi de kullandırılacak. Finansal Destek Kredisi’nin üst limiti 3.000.000 YTL veya karşılığı EUR/USD; Orta ve Uzun vadeli Proje Kredisi’nin alt limiti; işletme kredilerinde 500.000 USD, yatırım kredilerinde 750.000 USD veya karşılığı EURO/YTL; üst limiti KOBİ tanımına giren firmalar için 3.000.000 USD veya karşılığı EUR/YTL,  KOBİ tanımı dışındaki firmalar için ise proje bazında belirlenecek. Oda üyelerine kullandırılacak sözkonusu kredilerde uygulanacak faiz oranı ise, Halkbank’ın söz konusu vadelerde kullandırılan kredilerin faiz oranından % 1 (yüzde bir) eksik olarak uygulanacak, YTL’de TRLİBOR+4; yabancı para da LİBOR+4,5 ve EURIBOR+3,5 olacak. Protokol kapsamında ayrıca azami 1 yıl vadeli; yıllık % 1,5 komisyon oranı ile teminat mektubu kredisi de kullandırılacaktır. Halk Bankası’ndan KOBİ’lere sağlanan imkanlar Halkbank’ta, KOBİ’lere özel hazırlanan 50’ye yakın kredili ürün çeşidi bulunuyor. Yurt içi ve yurt dışı kaynaklı yatırım ve işletme kredileri, KOBİ’lerin nakit akışlarına uygun, esnek geri ödemeli olarak kullandırılan turizm, tarım, imalat ve teknoloji sektörlerine yönelik kredi çeşitleri, esnafa yönelik kooperatif krediler bunlardan bazılarıdır. Halkbank ayrıca, gelişen inşaat sektörüne paralel olarak yoğunluğu artan inşaat projelerinin kredilendirilmesi çalışmalarında da Konut Yapı Kooperatiflerinin ve Belediyelerin toplu konut projelerinin tamamlanmasına yönelik TOKİ Kaynaklı proje kredileri kullandırıyor. TOKİ kaynaklı kredilerdeki tecrübe ve bilgi birikiminden yola çıkarak konut ve işyeri yapı kooperatiflerinin konut ve işyeri inşaat projelerinin Halkbank kaynaklarından kredilendirilerek tamamlanmasına yönelik ürünler de müşterilere sunuluyor. Halkbank, KOBİ’lerin teminat sorunlarının çözümü için ise Kredi Garanti Fonu ile yıllardır işbirliği içinde çalışıyor. Halkbank yurtiçinden sağladığı kaynakların yanı sıra Avrupa Yatırım Bankası, Dünya Bankası, Fransız Kalkınma Ajansı gibi uluslararası finans kuruluşlarından sağladığı fonlarla, KOBİ’lerin orta uzun vadeli yatırım ve işletme kredisi ihtiyaçları karşılamaktadır.

ODAMIZ VE HALKBANK ARASINDA İMZALANAN KREDİ PROTOKOLÜ İÇİN Tıklayınız…

Dosyalar

• ODAMIZ VE HALKBANK ARASINDA İMZALANAN KREDİ PROTOKOLÜ İÇİN Tıklayınız... (202,50 KB)