Dosyalar

ŞAHİN’DEN, “TALEPLERİMİZDEN BİRİ DAHA KARŞILANDI, NEFES KREDİSİ GELDİ

1932

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Covid 19 Salgının başlamasıyla birlikte TOBB ve ilgili bakanlıklara sundukları taleplerden birine daha olumlu yanıt geldiğini açıkladı. Şahin, Üst Limiti 50 Bin TL olan TOBB Nefes Kredisinin açıldığını müjdeledi. Başkan Şahin, “Bir talebimizin daha karşılık bulması bizleri mutlu etti. Gelişmelerin takipçisiyiz” dedi.

Şahin, taleplerine olumlu karşılık vererek Covid 19 Salgınından etkilenen üyelerine “Nefes Kredisi” açan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kuruluna da teşekkür etti.

Covid 19 salgınının başlamasıyla birlikte üyelerden gelen talepleri her gün raporlayarak TOBB, ilgili bakanlıklar ve yetkili kurumlara ilettiklerini belirten Başkan Şahin, TOBB Nefes Kredisi’nden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kredinin ayrıntıları hakkında önemli bilgiler aktaran Başkan Şahin , “TOBB ve 365 oda borsanın tüm kaynaklarının bir araya getirilmesiyle oluşturulan Nefes Kredisi’nde 2020 yılı tamamen ödemesiz ve faizsiz olacak. Ödemeler yıllık %7,5 faiz ile 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak. Kredi’de üst limit 50 bin TL yi bulacak ” dedi.

Başkan Şahin, “Tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgının ortaya çıkardığı ekonomik sıkıntıların çözümü noktasında var gücümüzle çalışarak, gelişmeleri yakından takip ederek raporlamalar yapıyoruz. Üyelerimizden gelen talepleri alıp başta TOBB ve İlgili Bakanlıklar olmak üzere ilgili tüm kuruluşlara iletiyoruz. Eksikler var ve bunun da takibini yapmaya devam ediyoruz. Ancak devletimizin kademeli olarak gerekli tedbirleri aldığını görüyoruz ve bunu da memnuniyetle karşılıyoruz “ dedi.

Nefes Kredisini nasıl alacaksınız?

27 Nisan Pazartesi günü itibariyle; TOBB’a bağlı oda ve borsalara üye olan cirosu 25 milyon TL’nin altında olan işletmeler, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan faaliyet belgesi alarak, Denizbank üzerinden krediye başvurabilecek.

Dosyalar

• (22,64 KB)