Dosyalar

Alanya Bölgesi Konaklama Sektörü İhtiyaç Analizi Raporu

Bu Rapor Avrupa Birliği Desteği İle Oluşturulmuştur. Bu Raporun İçeriklerinin Sorumluluğu Yalnızca Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’na Aittir ve Hiçbir Şekilde Avrupa Birliği’nin Görüşlerini Yansıtmamaktadır.

Turizm, bölgemizin ve ülkemizin en önemli lokomotif sektörlerinden birisidir. Yapısı itibarı ile sektör insan odaklı bir hizmet sektörüdür. Her ne kadar kaliteli destinasyonlar, modern tesisler sunsak da sonuçta sektörün en temel faktörünün insan kaynağı olduğu malumdur. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler bu bilinçle hareket etmekte, her sektörde olduğu gibi konaklama sektöründe de eğitim konusuna büyük önem vermekteyiz. Eğitim çalışmalarımız yanında, diğer taraftan da üyelerimize daha geniş bir perspektifte hizmet verebilmek için sürekli arayış içinde olduk.
Bu amaçla eğitimler yanında, meslek standartları ve ulusal yeterliliklerin hazırlanması aşamasında da görev almak, başta konaklama sektörü olmak üzere sınav ve belgelendirme yaparak odamızın misyonunu ve vizyonunu genişletmek istedik. Bu amaçla Odamız bünyesinde iş piyasasının talep ettiği nitelikte işgücünü sağlayacak bir sınav sistemi ve buna bağlı bir belgelendirme merkezi oluşturmak için VOC-Test Merkezleri Hibe Programına ALTSO VOC-Test Merkezi: İş’te Standart, İşte Kalite isimli projemiz ile başvurduk. Başvurumuzun hibe alamaya hak kazanması ile birlikte çalışmalarına başladığımız projemizde öncelikle sektörün yapısı ve ihtiyaçlarının analizini yapmayı planladık.
Projemizin diğer faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde ve yapılanmasında büyük katkı sağlayacak olan bu çalışma için bölgemizde mevcut bakanlık belgeli 200 işletmede anket uygulamaları gerçekleştirdik. Aynı zamanda projemizin iştirakçisi olan Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aydın ÇEVİRGEN ve Yrd. Doç. Dr. Engin ÜNGÜREN tarafından yürütülen oldukça titiz bir çalımlanın ürünü olan raporu kamuoyu ile de paylaşmak istedik.
Projemiz kapsamında hazırlanacak meslek standartları ve yeterliliklerin hazırlanmasında önemli bir kaynak olarak katkı sağlayacak bu çalışma da emeği geçenlere teşekkür ediyor, raporun sadece projemiz değil sektördeki tüm ilgililere ve sektöre olumlu katkılar sağlamasını diliyorum.

Dosyalar

• Alanya Bölgesi Konaklama Sektörü İhtiyaç Analizi Raporu (1,69 MB)

Alanya – 2011