Dosyalar

TURİZM PERSONELLERİ İŞBAŞI EĞİTİMLERİ

Kültür Ve Turizm Bakanlığı ve Odamız işbirliğinde İşbaşı Eğitimleri Başlıyor

Malumlarınız olduğu üzere, ülkemizin gelişiminde önemli bir noktaya gelmiş olan turizm sektörünün, daha ileri amaç ve hedefler doğrultusunda gelişebilmesi için eğitim, önceliği ve önemi giderek artan temel bir unsur haline gelmiştir. Bu konunun önemi nedeni ile yapılan yasal düzenlemelerde de turizm tesislerinin eğitimli personel çalıştırması yönünde uygulamalar hayata geçirilmektedir. Konu ile ilgili olarak 21.06.2005 tarihli Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren ‘’Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte” de Turizm tesislerinde eğitimli personel ile hizmet verilmesine özen gösterileceği ve bu konuda yetkili kurum ve kuruluşlardan alınmış sertifikaları haiz personelin de eğitimli personel kapsamında değerlendirileceği belirtilmiştir.

Bu bilgiler ve gelişmeler ışığında, odamız tarafından turizm sektöründe çalışan personelleri vasıflandırmak ve turizm sektöründeki hizmet kalitesini arttırmak ve bölgemizde faaliyet gösteren turistik tesislerde çalışan personelin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla ‘Kültür Ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile birlikte Turizm Personeli İş Başı Temel Eğitim programı uygulamaya konulmuştur.

Program kapsamında düzenlenecek kurs ve eğitimler aşağıya çıkarılmıştır. Kurslara katılacak olanların bir adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve ekte belirtilen form ile birlikte Odamız Eğitim ve Kariyer Şubesi’ne başvurmaları gerekmektedir. Kurs sonunda katılımcılara ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’ tarafından sertifika verilecektir. ALTSO Eğitim Şubesinde yapılacak olan programlarımız ücretsiz olup bilgileri aşağıdadır, söz konusu eğitimlere işletmenizin ilgili personellerinin katılımının sağlanmasını rica eder; esenlikler dileriz. * EĞİTİM BAŞVURU FORMU için tıklayınız   TURİZM PERSONELLERİ İŞ BAŞI EĞİTİM KURSLARI KURS KONUSU TARİH KATILIMCI 1 ÖN BÜRO 21-28 Haziran 2011 Konaklama İşletmeleri Ön Büro Personelleri 2 YİYECEK İÇECEK SERVİSİ 21-28 Haziran 2011 Konaklama Ve Yeme-İçme İşletmeleri Servis Personelleri 3 KAT HİZMETLERİ 21-28 Haziran 2011 Konaklama Ve Yeme-İçme İşletmelerinde Kat Hizmeti Görevlileri 4 YİYECEK ÜRETİMİ 21-28 Haziran 2011 Konaklama Ve Yeme-İçme İşletmeleri Mutfak Personelleri 5 YÖNETİCİLERİ EĞİTİCİ OLARAK YETİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI 29 Haziran
04 Temmuz 2011 Turizm İşletmelerinde Bölüm Müdürü, Müdür Yardımcısı Ve Bölüm Şefi Düzeyinde Görev Yapan Personele •         Kurs Saatleri Katılımcılar İle Karşılıklı Belirlenebilecektir.
•         Programlara Katılım Ücretsizdir.

Programlar İle İlgili Ayrıntılı Bilgi ve irtibat
Nilay BORA /  ALTSO Eğitim ve Kariyer Şubesi
Tel: 0.242.512 16 97- Dahili: 41    Faks: 0.242.513 69 07
E-Mail: egitm@altso.org.tr