GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Alanya’daki girişimcilerin teşvik edilmesi, desteklenmesi ve iş fikirlerinin hayata geçirilmesine yönelik olarak organize ettiği Alanya Girişimcilik Yarışması’nın ilk aşaması olan girişimcilik eğitimleri ALTSO Sürekli Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplamda 4 gün süren eğitimleri; KOSGEB İl Müdürü Dr. İbrahim Uğur Erkış, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Sanayi ve Teknoloji Antalya İl Müdürü Ömer Ersoy, ALTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Paşaoğlu, ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Uysal ve BAKA Alanya Temsilcisi Oğuzhan Ataman da ziyaret ederek, girişimci adaylarıyla fikir alışverişinde bulundular.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın, T.C. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Alanya Üniversitesi işbirliğinde düzenlediği Alanya Girişimcilik Yarışması’na başvuran katılımcılar; ALTSO Sürekli Eğitim Merkezi’nde 4 gün eğitim aldı.

Eğitimlerde; İş Fikri Oluşturma, Hedef Kitle ve Pazar Analizi, Değer Önerisi Tasarımı, İş Modeli Oluşturma, Temel Finansal Plan Hazırlama, Etkili Sunum Teknikleri gibi konularda katılımcılara bilgiler aktarıldı.

MENTÖR ATAMASI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Gerçekleştirilen eğitimin ardından; takımlar oluşturulduktan sonra her takıma bir mentör ataması yapılacak. Takımların aldıkları eğitimler ışığında ve mentör desteğiyle iş fikirlerini olgunlaştıracak.

Birinci takıma 30.000 TL, ikinci takıma 20.000 TL ve üçüncü takıma 15.000 TL ödül verilecek olan yarışma için katılımcılar iş fikirleri ile birlikte sunumlarını da ay sonuna kadar gerçekleştirecek.

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ