ISPARTA, BURDUR VE ANTALYA YA 10 MİLYON TL

BAKA 2010 YILI MALİ DESTEK PROGRAMI ANLATILDI ALTSO ve Alanya Belediyesi’nin de Kalkınma Kurulunda yer aldığı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından 12 Ocak 2011 günü “2010 Yılı Mali Destek Programı” bilgilendirme toplantısı ALTSO Konferans Salonunda düzenlendi.

Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Sanayi ve Turizm Sektörlerinde Rekabetçiliğin Arttırılması Mali Destek Programı konusunda bilgilendirme toplantısı Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Merkez Valisi Can Direkçi, Alanya Kaymakam Vekili Muhittin Pamuk, ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, belde belediye başkanları ve işadamları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Alanya Kaymakam Vekili ve Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, bölgesel kalkınma projelerinin önemine değindi. Avrupa Birliği’nin bu tür ajansların kurulmasını tavsiye ettiğini söyleyen Pamuk, “Kalkınma ajansları ülkemizde son yıllarda büyük bir ivme kazandı. Alanya ve Gazipaşa’da ajansın bir bürosu kurulmalıdır” dedi. Toplantıda BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek, ajansın çalışmalarıyla ilgili bir sunum yaptı. “BAKA’NIN 3 TEMEL AMACI VAR”
Özyürek kurum olarak “Tanıtım, Destek ve Geri Bildirim” ana başlıklarında 3 temel hedefleri olduğunu, amaçlarının ise yatırımcıya ana koordinatör olarak destek vermek olduğunu dile getirdi. BAKA Proje Bölüm Başkanı Sinan Mesuter ise, ajans tarafından sağlanacak mali kaynaklar hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 2 saat süren toplantı 2 oturum halinde yapıldı. 10 MİLYON TL DAĞITILACAK
Mesuter açıklamasında, Sanayi ve Turizm Sektörlerinde Rekabetçiliğin Artırılması Mali Destek Programı kapsamında toplam 10 Milyon TL nin dağıtılacağını söyledi. Mesuter,  kar amacı güden kurumlara yönelik projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarının 7 Milyon TL, kar amacı gütmeyen kurumlara yönelik projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarının ise 3 Milyon TL olduğu ifade etti. Bu program çerçevesinde verilecek desteklerin Asgari tutarı 40 Bin TL; Azam i tutarı ise 400 Bin TL olduğunu da belirten Mesuter, ““Destek, projenin toplam uygun maliyetinin %25 ’inden az ve %50 ’sinden fazla olamayacak Bütçenin kalan tutarı, sözleşmeyi imzalayan taraf olması sebebiyle, başvuru sahibi tarafından eş-finansman olarak karşılanacaktır. Azami proje süresi, 12 ay olacak. ” denildi.

ISPARTA, BURDUR VE ANTALYA YA 10 MİLYON TL