TEKNOPARK TANITIM TOPLANTISI ODAMIZDA YAPILDI

AR-GE PROJELERİNE AB VE DEVLETTEN BÜYÜK DESTEK VAR Akdeniz Üniversitesi ve sanayi ortaklığı ile 2004 yılında kurulan Antalya Teknokent A.Ş.’nin Alanya’daki firmalara tanıtılması ve akabinde bu oluşumun içinde yer almalarına olanak tanımak amacıyla ALTSO ile A.Ü.Antalya Teknokent A.Ş. işbirliğinde bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Hedef  Alanya’nın gelişen teknolojiden daha fazla yararlanabilmesi olarak açıklandı.

ALTSO Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Konuşmacı olarak Antalya Teknokent Genel Müdürü makine yüksek mühendisi Dr İsmail Kasap ve A.Ü.Öğretim Üyesi Kenan Yüce katıldı.  Amacı; Teknoloji ve Ar-Ge çalışmalarının teşvik edilerek, içinde bulunulan bölgenin kalkınması, ülke sanayisinin gelişmesi, ihracatın arttırılması ve uluslararası pazarlarda rekabet gücünün yükseltilmesi olan Teknokent’in yapısı ve çalışmaları anlatıldı. Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren firmaların geliştirdikleri AR-GE Projeleri sayesinde devletten vergi indirimi dahil birçok destek aldıklarına değinen Antalya Teknokent Genel Müdürü Makine Yüksek Mühendisi Dr İsmail Kasap, Alanya’da da üretim yapan, inovasyonu ilke olarak benimseyen firmaların teknopark bünyesinde faaliyet gösterebileceğine işaret etti. AR-GE DE 1 KOY 10 AL SİSTEMİ İŞLER Ar-Ge işiyle uğraşan firmaların sistemli çalışmaları halinde yaptıkları yatırımın karşılığın 10 kat fazla alabildiğini söyleyen Dr İsmail Kasap, “Avrupa Birliği Destekleri için 100 proje yapan ve sadece 3 tanesini bile kabul ettiren bir firmanın bile belirlediği hedefe ulaşabildiğini söyledi. Kasap devletin KDV başta olmak üzere birçok vergi indiriminin de söz konusu olduğunu söyleyerek, “Türkiye’de 31 tane Teknopark var ve bunlar devletten bugüne kadar 40 milyon dolar vergi indiriminden faydalanmış. Yaptıkları toplam ihracat ite 400 milyon dolar.  Bu rakamlar bile devletin verdiğinin karşılığını fazlasıyla aldığının göstergesidir” dedi. GELİŞTİRDİĞİNİZ TEKNOLOJİNİN MASRAFLARINI DEVLET KARŞILIYOR Dr İsmail Kasap Ar-Ge  çalışmalarında sadece Avrupa Birliği desteklerinden değil devlet desteklerinden de yararlanıldığını söyledi. Teknoloji üretiminin, dünyada en karlı iş olduğuna dikkati çeken Kasap, “Yalnız devlet desteklerinin alınışı biraz farklı. Önce parayı ödüyorsunuz, sonra projeniz varsa paranızı geri alıyorsunuz. Bununla beraber TUBİTAK Destekleri de var. KOBİ’ler bundan çok yararlandı” dedi. ANTALYA TEKNOPARK’DA YER VAR Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kenan Yüce ise, Antalya Teknopark’ın toplam 1525 metre kare alan olduğunu ve Alanya’dan gelecek firmalara da yer  bulabileceklerini söyledi. Kenan Yüce, teknopark alanı içerisindeki kira ücretleri hakkında da bilgi verdi. Yüce, “ Bir metrekare alanın kira bedeli 17.88 TL. Teknoparkımız içinde yer almak isteyen Alanyalı İş adamlarına kapımız sonuna kadar açık” dedi.