ALTSO TURİZM MYO İÇİN KOLLARI SIVADI

YILLIK ASGARİ 380 MİLYON TL GELİR

ALTSO Aylık Olağan Meclis Toplantısı 21 Nisan 2015 Salı günü gerçekleştirildi. Toplantıda ALTSO tarafından yaptırılması planlanan Turizm Meslek Yüksek Okulu, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul görürken,  Akdağ Kış Sporları Merkezi gibi konularda yapılan çalışmalar da görüşüldü. Toplantıya AÜ Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör de katıldı.

ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu sayesinde sektörün kalifiye eleman ihtiyacına uygun mezunlar yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirten ALTSO Başkanı Şahin, yıllık 2 Bin öğrenci kapasiteli olacak ALTSO Turizm MYO’yu 2016 eğitim sezonuna tamamlamayı istediklerini dile getirdi. Şahin, Alanya Devlet Üniversitesi’nin kurulması sonrasında hedefin 40 bin öğrenci olduğuna dikkat çekerek,  öğretim görevlileri ile yapılan değerlendirmede üniversiteye yıllık 100 Milyon TL devletten çeşitli kalemlerde para geleceğini, 40 bin öğrencinin her birinin de aylık ortalama 700 TL harcaması halinde 280 Milyon TL ekonomik katkı sağlayacağını vurguladı.
Bu manada toplam 380 Milyon TL’lik yıllık gelir sağlanacağına dikkat çeken Şahin, bu rakamı verirken üniversitenin çeşitli projeler ile elde edeceği milyonlarca liralık geliri de hesaba katmadığına dikkat çekti. Şahin, bu anlamda yapılacak diğer faaliyetlerle bu rakamın daha da artacağını umut ettiklerini söyledi. ALTSO Başkanı Şahin, hiçbir bedel talep etmeden mimari projeyi hazırlayan Mimar Cüneyt Darı ve Mustafa Yıldız’a, Yapı Denetim İşlerini ücretsiz yapan Aycan Fenercioğlu’na da teşekkür etti. Başkan Şahin, üniversitenin sosyal yararlarını anlatması için de AÜ Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof Dr İbrahim Güngör’ü kürsüye davet etti.
GÜNGÖR “ALTSO’NUN ONAYINI ALARAK ÇALIŞACAĞIZ”

Güngör, söz konusu MYO sayesinde yıllık en az 14 Milyon TL Alanya ekonomisine katkı olacağını söyledi. En az 2 dil bilen mezunlar yetiştirmeyi planladıklarına işaret eden Dekan Güngör, artık üniversite olduklarını, bağımsız ve hızlı kararlar alabileceklerini belirterek, “Yeni açacağımız tüm bölümlerde ALTSO’nun onayını alacağız. Koordineli çalışacağız. Sayın Başkan Şahin’in de söylediği gibi salt 380 Milyon TL yıllık gelir olacağı gibi çeşitli proje ve faaliyetlerle bu rakamın 500 Milyon TL’yi bulmasını beklediklerini ifade etti.

Güngör hedeflenen öğrenci sayısı sayesinde kazanım elde edilecek ekonomik girdinin yanı sıra sosyal ve bilimsel faaliyetlerde de Alanya’yı bir merkez haline getirmenin mümkün olduğunu sözlerine ekledi.
MİMAR DARI TEKNİK BİLGİ VERDİ

Dekan Güngör’ün ardından konuşan Mimar Cüneyt Darı, ALTSO Turizm MYO’nun 8500 Metrekare alana inşa edileceğini söyledi. Darı konuşmasında, “ 6850 metrekare bir giriş bölümü olacak. Geniş iç bahçeler ve çevre planlandı. 15 Amfi tipi derslik, 4 Amfi, 2 Bilgisayar Laboratuvarı, 1 Konferans Salonu, 1 Adet Fuaye Salonu  ve idari bölümleri ile modern bir mimari proje hazırladıklarını söyledi.

AKDAĞ DA GÜNDEMDEYDİ

Toplantının son bölümünde ise Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Harita Mühendisi Erkan Demirci, ALTSO tarafından yürütülen Akdağ Kış Sporları Merkezi Projesine ilişkin teknik bilgiler verdi. Demirci, bugüne kadar iyi niyetle yapılan çalışmalara rağmen son bir yıldaki girişimlerle mesafe alınmaya başlandığını belirterek başladığı konuşmasında, “Bazı korunan alanlarla ilgili Milli Parklarla geçtiğimiz yıla kadar planlama çalışmaları yapıldığını ancak sürecin 20 yıl sonunda tıkandığını gördük. Son yılda ise 320 hektar alana ilaveten 40 hektar alanın da rekrasyon alanına dahil edilmesi için çalışmalara başladık. Sayın ALTSO Başkanımızın girişimleri ile tıkanan süreci açma yolunda mesafe kaydettik. Bu izinleri aldıktan sonra bakanlığa  hazırlayacağımız planı sunacağız” dedi.
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise, “Bin ve 5 Binlik planları yapıyoruz. Bunlar yapılmasaydı süreç çok yavaş ilerleyecekti. Amacımız burayı Alanya’ya kazandırmak. İsteğimiz de burayı Alanya Belediyesi işletsin ve yine Alanya’mız kazansın yönündedir” dedi.

YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ DE ONANDI

Öte yandan toplantının il bölümünde Meclis Başkanı Metin Atalay’ın açılış konuşmasının ardından söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, tanıtım çalışmaları kapsamında Finlandiya Fox Tv ile gerçekleştirilecek program çekimleri, Norveç’in etkin yayın organlarıyla yapılan haber çalışmalarına değindi. Şahin geçtiğimiz ay tarım sektörüne yönelik yürütülen çalışmalar ile eğitim faaliyetlerine de değindi.
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 10 bine yakın vatandaşa kavurma, pilav ve ayran dağıttıklarını söyledi. Alanya Ceza ve İnfaz Kurumu’ndaki mahkumların meslek öğrenilerek topluma kazandırılması konusundaki rehabilitasyon çalışmalarına da destek verdiklerini belirten Şahin, tutuklu ve hükümlülere dikiş makinesi alındığını dile getirdi.

Hal projesi çalışmaları hakkında da bilgi veren Şahin, avam projenin de hazırlandığını hatırlattı. Şahin bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret ederek 200’e yakın halciye modern ve çağın ihtiyaçlarına uygun bir hal kazandıracaklarını söyledi. Şahin konuşmasının son bölümünde 07 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimin ülkemiz adına hayırlara vesile olması temennisinde bulunurken, odayı ziyaret eden milletvekili adaylarına da projeleri ve beklentileri anlattıklarını sözlerine ekledi.

ETİKET

ALTSO TURİZM MYO İÇİN KOLLARI SIVADI