Dosyalar

KONAKLAMA SEKTÖR ANALİZ ANKETİ

AB Projesi Kapsamında Turizm Sektör İhtiyaç Analiz Anketi Yapılacaktır..

Turizme Gönül Vermiş Değerli Konaklama İşletmesi Yöneticileri; Bilindiği gibi turizm sektörü ülkemiz ekonomisi açısından önemli bir konuma sahiptir. Dünya Turizm Örgütü’nün verilerine göre de turizm sektörü,  dünyanın en hızlı gelişen ve büyüyen bir sektörü olmakla birlikte,  birçok ülke/bölge için de ulusal gelirin en önemli kaynağını oluşturmaktadır. Turizm sektörünün önemli kollarından birisini konaklama işletmeleri oluşturmaktadır. Bir hizmet işletmesi olan konaklama işletmelerinin temel özelliği, insan unsuru ile iç içe olmasıdır. Yani hizmeti satın alan müşteri ile hizmeti sunan işgörenin iç içe, yüz yüze olması, insan kaynaklarına stratejik bir önem katmaktadır. Kısaca konaklama işletmelerinin başarısında insan kaynaklarının kilit öneme sahip olması, işletmeleri personel seçimi ve istihdamında çok dikkatli davranmaya sevk etmektedir. Bu düşünceden hareketle sektörde nitelikli ve kaliteli işgücü sağlamak için Alanya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Merkezi Finans ve İhale Birimi ile Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından açılan VOC-TEST Merkezleri Hibe Programı kapsamında hazırlanarak sunulan ‘’ALTSO VOC-Test Merkezi: İş’te Standart İşte Kalite’’ isimli projemiz hibe almaya hak kazanmış ve turizm sektörünün bir alt sektörü olan Konaklama Hizmetleri alanında proje faaliyetlerine başlamıştır. Bu projeyle
• Otelcilik sektöründe çalışanların niteliklerinin ve uzmanlaşmalarının arttırılması
• Kişisel ve mesleki gelişimin teşvik edilerek sektör kalitesinin geliştirilmesi,
• Ulusal mesleki standartlarının geliştirilmesine katkı sağlanması,
• Personel Belgelendirme Akreditasyonu ile Mesleki Yeterlilik Kurumu sınav ve belgelendirme yetkilendirmesinin alınması amaçlanmıştır. Projemizde, belirlenen bu amaçlara ulaşabilmek için turizme yön veren sizler tarafından görüşlerinize,  bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacımız vardır. Bilgi ve görüşlerinizi bizimle paylaşarak sektörde kaliteli ve nitelikli personel yetişmesine imkân sağlamış ve sektör kalitesinin gelişmesini desteklemiş olacaksınız. Bu amaçla Ağustos ayı içinde Odamız tarafından görevlendirilen anketörler vasıtası ile sizlere ulaşılarak bir anket uygulaması yapılması planlanmıştır. Anket formunun doldurulması ortalama 3-5 dakika sürmektedir. Ayıracağınız kısa bir süre ile otelcilik ve turizm sektöründe kaliteli ve nitelikli personel yetişmesine imkân sağlamış ve sektör kalitesinin gelişmesini desteklemiş olacaksınız. Üç kategoride hazırlanan anket formlarından birisi işveren ya da genel müdür seviyesindeki yöneticiler tarafından, ikincisi, varsa insan kaynakları yöneticileri yoksa yine işletme yetkilisi tarafından, diğeri ise (Ön Büro ve Kat Hizmetleri) departman yöneticileri tarafından doldurulacaktır. Anket, anketörlerimiz tarafından bizzat işletmeler ziyaret edilmek sureti ile yapılabileceği gibi, aşağıdaki formların indirilerek çıktılarının doldurulması sureti ile de yapılabilecektir. Bu şekilde yapılan anket formları ilgili personelimizin telefon ya da mail yolu ile bilgilendirilmesi halinde Odamız görevlileri tarafından işletmenizden elden teslim alınacaktır.

Konu ile ilgili bilgilerinizi rica eder, göstereceğiniz ilgi ve katacağınız değerler için şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

F. Kerim AYDOĞAN

• İşveren /Genel Müdürler Tarafından Doldurulacak Anket Formu İçin TIKLAYINIZ
• İşletme İnsan Kaynakları Yöneticisi Tarafından Doldurulacak Anket Formu İçin TIKLAYINIZ
• İşletme Departman Müdürleri (Ön Büro, Kat Hizmetleri) Tarafından Doldurulacak Anket Formu İçin TIKLAYINIZ..