TÜBİTAK 1512 BİREYSEL GENÇ GİRİŞİM (BİGG) PROGRAMI

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 24.03.2021 tarih ve 34221550-045.01-3008 sayılı yazısı;

TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı “Teknolojik Ar-Ge ve İnovasyon” içeren projeleri desteklemek adına TÜBİTAK tarafından açılan geri ödemesiz %100 hibe programıdır. Bu programa başvurular TÜBİTAK tarafından belirlenen uygulayıcı kuruluşlar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.

TOBB ETÜ TTO, BİGG GARAJ Programı kapsamında sizlere sağlayacağı İş Planı Yazma Eğitimi, Teknik Eğitimler, Bire bir Mentorluk Desteği vb. tüm hizmetlerimizi ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.

Yeni dönemde Hacettepe TTM ile TOBB ETÜ TTO ortaklaşa yürüttülen programa başvurarak Teknoloji Tabanlı ve İnovasyon içeren projesini gerçekleştirmek ve 200.000 TL geri ödemesiz %100 hibe ile kendi şirketini kurmak isteyen girişimcilerimiz ile birlikte çalışmak için Başvuru ve Detaylı bilgi için: https://etugarai.org/

Öncelikli Alanlar:

• Akıllı Ulaşım
  • Enerji ve Temiz Teknolojiler
  • İleri İmalat ve Sanayi 4.0
  • İletişim ve Sayısal Dönüşüm
  • Sağlık ve iyi Yaşam

* Sürdürülebilir tarım ve beslenme
*İş fikrinizin yukarıda yer alan alanlardan birine girmesi seçilme şansını artıracaktır.

BAŞVURU KOŞULLARI

• Herhangi bir lisans programlarından yıl içerisinde mezun olabilecek durumdaki öğrenci,
  • Yüksek lisans veya doktora öğrencisi
  • Lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini en çok 10 yıl önce almış kişi,

Aşağıda belirtilen şartları taşıması halinde başvurabilecektir.

Daha önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında destek almamış olmak,

Ön başvuru tarihi* itibariyle herhangi bir işletmenin ortalık yapısında yer almamak.

• Destek oranı 2018 yılında 200.000 TL’ye çıkarılmıştır.

**İş fikrinin Arayüz Kuruluşu tarafından PRODİS üzerinden TÜBİTAK’a sunulduğu tarihi ifade etmektedir.

TOBB ETÜ GARAJ GİRİŞİMCİLİK VE KULUÇKA MERKEZİ İletişim Bilgileri:

Pelin TAŞKIN : 0312 292 46 36 – pelintaskin@etu.edu.tr

Ulaş Kayacan ATEŞ : 0312 292 46 30 – ulaskayacanates@etu.edu.tr