Dosyalar

TOBB HALKBANK İŞBİRLİĞİ İLE KOBİ LERE DESTEK

TOBB VE HALKBANK’TAN KOBİ’LERE 1.5 MİLYAR YTL’LİK “CANSUYU” KREDİSİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Halkbank ile imzaladığı protokol çerçevesinde 12 ay vade ve yıllık %14,40 faiz oranıyla 50.000 YTL’ye kadar kredi ile TOBB üyelerine destek veriyor

TOBB, Halk Bankası aracılığı ile Kobi’lere Kullandırılacak 1.5 Milyar YTL’lik Cansuyu Kredisi Kampanyasını başlattı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizce geçen yıllarda olduğu gibi, reel sektörün desteklenmesi, uygun faiz ve limitlerle kredi kullanımının yaygınlaştırılması ve riskin tabana yayılması ilkesine uygun olarak, gerek sanayi üretimindeki payları ve gerek ise milli gelire katkıları bakımından ülke ekonomisinde önemli yer tutan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) ile ticari nitelikli firmaların içinde bulunduğu finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak ve kredi olarak kullandırmak üzere, Türkiye Halk Bankası A.Ş. ile Kredi Anlaşması imzalanmıştır. Bu Kredi Anlaşması ile hedef kitlesi KOBİ’ ler ile Ticari Nitelikli Firmalar’a Türkiye Halk Bankası A.Ş. tarafından aşağıda belirtilen şartlarda kredi kullandırılacaktır. a) Birliğimizce Türkiye Halk Bankası A.Ş.’ Ne 100 Milyon YTL mevduat kaynağı aktarılacak ve geri dönüşlerle birlikte kaynak söz konusu bankada 8 ay boyunca kredi olarak kullandırılacaktır. b) Türkiye Halk Bankası A.Ş.’ de, Birliğimiz’in aktaracağı kaynak tutarına ilave olarak 800 Milyon YTL nakit ve gayrinakdi kredi ile ayrıca 400 Milyon ABD Doları tutarında Banka kaynaklı ihracat kredisi için fon ayıracaktır. Türkiye Halk Bankası A.Ş. ile imzalanacak bu Kredi Anlaşması sonucunda yaklaşık olarak 1 Milyar 500 Milyon YTL tutarındaki kredi hacmi reel sektörün hizmetine sunulmuş olacaktır. c) Bu kredilerden, Birliğimizce aktarılarak İmalatçı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) ile Ticari Nitelikli Firmalar’a kullandırılacak nakit kredilere % 14,40 faiz ile ayrıca % 1,50 Banka tarafından komisyon uygulanacak, Türkiye Halk Bankası A.Ş. tarafından tahsis edilecek nakdi krediler ise uygulanmakta olan faiz oranından %0,2 (aylık faiz %2,45-%02=%2,25) indirim uygulanacaktır. d) Birliğimiz kaynağından kullandırılacak nakit kredilerde, her bir firmaya asgari 20 Bin, azami 50 Bin YTL kredi kullandırabilecektir. Ancak kredilendirme en az talepten başlayarak karşılanacaktır. e) Birliğimiz kaynağından kullandırılacak nakit kredilerde, asgari vade 3 ay, azami vade ise 12 ay olacaktır. f) Kredilendirmelerde tüm risk ve teminatlandırma Türkiye Halk Bankası’na ait olacak, kredi değerlendirme sürecinde Birliğimiz kredi talep eden firmalar üzerinden herhangi bir kredi onayına iştirak etmeyecektir. Ancak, üyelerimizin kredi başvurusu sırasında söz konusu bankanın talep edeceği kredi evraklarının yanı sıra, odamızdan talep edilecek onaylı ‘’TOBB-HALKBANK İŞBİRLİĞİ İLE DESTEKLİ KREDİSİ İÇİN KREDİ TALEBİ BEYAN BELGESİ’’ de istenecektir. g) Türkiye Halk Banası, Birliğimiz tarafından aktarılacak kaynağı,kendi iç kredi prosedürlerine göre değerlendirerek kredibilitesi uygun olan firmalara, kredinin kullandırımı sırasında % 1,50 komisyon ve 300,-YTL sabit masraf alacak ve bu tutarları peşin olarak tahsis edecektir. Ancak, Banka’nın uygulayacağı basit yıllık % 1,50 komisyon, kredinin kullanım süresine bağlı olarak aidatlandırılarak uygulanacaktır. Diğer bir deyişle her ay için ( % 1,50 komisyon / 12ay) formülü geçerli olacaktır. h) TOBB –  HALKBANK İşbirliği İle Destek Kredisi kapsamında, ticaret ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren, imalatçı olmayan firmalara kullandırılacak kredilerde BSMV kesintisi uygulanacak, imalat, bakım onarım faaliyetinde bulunan ve Banka’nın KOBİ tanımı içerisinde yer alan firmalara kullandırılacak kredilerde ise BSMV istisnası uygulanacaktır. Belirtilen esaslar çerçevesinde ve piyasa faizlerine göre oldukça düşük oranda kullandırılacak bu kredi paketi için ilgilenenlerin Halkbank Şubelerine başvurmaları gerekmektedir. Tobb-Halkbank İşbirliği İle Destekli Kredisi İçin Kredi Talebi Beyan Belgesi için TIKLAYINIZ..
HALKBAN ŞUBELERİ
ALANYA SANAYİ UYDU ŞUBESİANTALYA               Tel : 515 29 58       Faks: 515 29 56
ALANYA TOPTANCIHALİ UYDU ŞUBESİANTALYA     Tel : 522 06 89      Faks: 522 03 86
ALANYA ŞUBESİ –MÜFTÜLER CAD                        Tel : 510 10 09       Faks: 513 50 06

Dosyalar

• ’TOBB-HALKBANK İŞBİRLİĞİ İLE DESTEKLİ KREDİSİ İÇİN KREDİ TALEBİ BEYAN BELGESİ’’ (98,50 KB)
  • TIKLAYINIZ.. (98,50 KB)